26 februarie 2010

Reclama sufletul comertului

Avand un loc de munca ce consta in a sta pe Internet aproape in mod constant, sunt oarecum obisnuita cu peisajele pe care le ofera acest mediu. Si totusi online-ul de pe RO reuseste uneori sa ma minuneze.

Din seria: "ce idei trasnite de a scoate bani din nimic mai gasim pe RO", am dat aseara, pe un site de proverbe si zicatori, de un anunt Google Adsense care mi-a smuls mai intai un zambet si apoi un hohot de ras sadic. Anuntul arata cam asa:Mai nene, romanul se stie.. s-a nascut poet! Si mai nou si-a descoperit si talente de businessman. Pai cum i-o fi venit idea acestui Juan (pentru ca asa se intituleaza site-ul) sa scoata bani de pe urma slabiciunilor altora si sa vanda o carte care ii invata pe barbati sa "agate gagici"? Asta cred ca ni se trage de la prea multe filme de Hollywood sau de la o filozofie de marketing tot de origine america: "SEX sells!!"

Dincolo de nastrusnicia ideii (si or fi si altele de genul asta pe net, mea culpa daca nu le-am cunoscut pana acum), consider ca miscarea de marketing este una care are la prima vedere cateva calitati:
- titlul este de impact
- limbajul adaptat targetului
- Adsense-ul este o metoda mai putin costisitoare decat altele

Pentru restul povestii, va las sa descoperiti singuri site-ul. E un deliciu.. mai ales in materie de psihologie feminina. :)