11 mai 2010

Reclame Google Chrome - intre creatie si viral

In mod ciudat oamenii de la Google se pricep la publicitate. Probabil cuvantul "ingenios" defineste starea lor de spirit. Sau cel putin asta este mitul care circula in jurul lumii.

Dupa destul de cunoscuta reclama la Google Search difuzata la maxima audienta in timpul finalei Super Bowl, atentia lor s-a concentrat (mai ales) asupra unei campanii publicitare pentru Google Chrome.

Rezultatul este o serie de reclame foarte ingenios gandite si lucrate, care se joaca, dupa parerea mea, pe tema "suportului" si pe aceea a "obiectului" (2 concepte esentiale in orice tip de comunicare umana). Astfel, asocierea dintre tehnologia Chrome si obiecte-suport si tehnologii oarecum "rudimentare" cum ar fi hartia, obiecte din metal, tesaturi, un fulger generat in laborator etc. este funny si transmite ideea de simplitate si functionalitate (naturalete?) a browser-ului.

Nu stiu cat de cunoscut sau folosit este Google Chrome in Romania, dar campania pare sa se bucure de ceva succes pe viral. Ultimul clip, postat acum o saptamana pe Youtube, a inregistrat deja peste 1 milion de vizualizari si este cel mai popular clip in saptamana aceasta la categoria Science&Technology in mai multe tari.

Partea cea mai misto mi se pare faptul ca aceste reclame nu par deloc a fi "reclame" ci mai degraba niste clip-uri facute "for the fun of it"! Ceea ce face si succesul unui viral nu?

Va las sa urmariti 2 din clip-urile care mi-au placut cel mai mult si sa imi spuneti ce parere aveti.

Reclama Google Chrome Extensions

Google Chrome Speed Tests

Pentru a vedea toate clipurile, puteti accesa canalul Youtube Google Chrome.

4 comentarii:

  1. interesanta reteta de cartofi prajiti! ceva pentru o fripturica rapida bine condimentata gasim pe Google Chrome? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) ar putea fi ceva de genul : google chrome afiseaza o pagina web mai repede decat ii ia unei sabii ninja sa transeze o bucata sanatoasa de purcelus in sange. Ei ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm as prefera un pastrav cu ciuperci pe gratar ... sau o scrumbie aurie personalizata de Google Chrome :P

    RăspundețiȘtergere
  4. pastrav! yammmmyyy :) Daca Google Chrome ar sti sa faca pastrav la gratar, as fi clienta fidela :))

    RăspundețiȘtergere

Lasati un comentariu!