19 septembrie 2010

Colectarea selectiva

Nu stiu daca ati observat noua reclama care se afla pe toti peretii din metrouri, cel putin pe linia Dristor 2. E de fapt o campanie sociala si un concurs care are ca subiect colectarea selectiva de deseuri. De curiozitate, am intrat si eu pe site-ul concursului: Colecteazaselectiv.ro

Ceea ce m-a pus pe ganduri in primul rand a fost faptul ca nu stiam anumite lucruri despre colectarea selectiva. De exemplu, ca nu se colecteaza ambalajele de carton care au urme de resturi alimentare pe ele. Sau pahare, tacamuri si portelan. Desi site-ul nu ofera o lista completa a obiectelor care pot fi colectate, informatia mi-a starnit interesul si cred ca pentru o reusita a acestei campanii ar trebui sa se mearga mult mai mult pe latura de informare a populatiei.

In al doilea rand, cu ocazia acestei campanii, mi-am adus aminte ca in sectorul 6 si, implicit, la mine in cartier, am vazut puncte de colectare selectiva (cele 3 tomberoane colorate marcate cu: Sticla, Hartie, Plastic si Metal). Ma intreb daca sunt cu adevarat folosite. Mai mult decat atat, ma batea gandul sa ma apuc si eu de astfel de actiuni.

Ce parere aveti? Voi ati colecta deseurile selectiv pentru reciclare?