2 octombrie 2010

Tu cand ai facut ultima data ceva pentru ceilalti?

In Romania voluntariatul este o activitate pe care multa lume nu o intelege. La noi se aplica mai degraba notiunea de "caritate" à la Filantropica. Adica dam bani la cersetorii de la metrou si cate o tigara cand ni se cere pe strada. Corectati-ma daca ma insel!

Poate ca ar trebui sa intelegem ca timpul nostru, oferit in sprijinul unei cauze bune, este mai valoros decat banii pe care ii putem dona. Stiu, nimeni nu mai are timp in zilele noastre. Dar poate ca tocmai de aceea este atat de valoros un astfel de ajutor.

Partea buna este ca Internetul a deschis o serie de oportunitati de implicare in actiuni de caritate si voluntariat mai putin "mancatoare de timp" dar care pot intr-adevar ajuta.

Am descoperit acest lucru pe Imparte.ro, un site - ce-i drept sustinut de Velpitar - care aduna intr-un singur loc mai multe campanii sociale si actiuni de sprijin pentru diverse cauze, precum si mai multe modalitati de implicare.

Mie mi s-a parut interesanta propunerea de a fi voluntar online! Ai in grija o cauza si o monitorizezi, o promovezi si atragi sustinere pentru ea.

Fara prea multe cuvinte, daca tot petreci atat de mult timp in fata calculatorului, de ce sa nu faci si ceva pentru cei care au nevoie de ajutorul tau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu!