9 ianuarie 2012

It's all about the journey

Am asteptat cu nerabdare anul 2012. In principal pentru ca aveam nevoie de o pauza si de un motiv sa ma opresc si sa trag o gura de aer. E un moment bun pentru fiecare sa se gandeasca la anul care a trecut si la ce schimbari ar vrea sa faca in viata lui.

Mi-am facut si eu - ca tot omul - o lista de rezolutii pentru noul an. Mi-am zis ca ar trebui sa le citesc in fiecare dimineata pentru a reusi sa ma tin de ele, desi nu sunt niste idei iesite din comun.

Bineinteles ca dupa prima saptamana din an rezolutiile mele sunt deja pierdute, undeva in adancul mintii mele. Rutina, treburile zilnice, munca, problemele altora au venit instant pe primul plan. Asta este partea tricky cu aceste rezolutii - vrem sa le realizam dar nu ne gandim niciodata mai departe la cum vom face acest lucru.

Daca ar fi sa fiu riguroasa, as spune ca rezolutiile au nevoie de putin project management. De un plan, de pasi clar formulati pentru realizarea lor, de termene limita. Doar ca in incercarea asta de a ne organiza viata in mod riguros s-ar putea sa pierdem multe alte lucruri din vedere.

Eu zic ca e bine sa ai rezolutii, dar si mai bine e sa ai inima deschisa pentru a imbratisa tot ceea ce descoperi in timp ce incerci sa-ti atingi obiectivele. S-ar putea sa realizezi la capatul drumului ca destinatia nu mai are nici o importanta pentru ca ceea ce ai descoperit pe drumul spre ea a devenit mult mai important.

Sa pornim asadar la drum! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu!