18 martie 2010

Cum sa cresti in blogosfera

Astazi e o zi mare pentru viata mea de "blogger". Tocmai am aflat ca am avut o prima vizita pe blog de pe Google. Adica sunt vizibila pe motoarele de cautare cu un cuvant cheie! Yupiii! Bere virtuala tuturor celor care populeaza blogosfera si vor sa se bucure alaturi de mine!

Dupa ce ne trezim din betie, sa facem putin analiza pe text. Pentru ca pozitionarea blogului meu pe cuvantul respectiv este cel putin bizara. Din mai multe motive: e un cuvant anglofon, cu multe rezultate pe internet, postul care il avea ca subiect a fost unul scurt, nu foarte interesant, nu foarte optimizat. Si atunci cum a fost posibil?

Singurul avantaj pe care il vad este faptul ca este un cuvant foarte popular pe Internet, mediatizat si pe Youtube si pe retele sociale. Si acest lucru ma face sa ma gandesc la felul in care poti creste in blogosfera, cum poti avea trafic si in final cititori fideli. Din acesta perspectiva, e de-ajuns sa scrii despre subiecte foarte populare, sa comentezi despre ce mai e nou, sa-ti dai cu parerea despre ceea ce intereseaza pe toata lumea, nu-i asa?

Bineinteles, aceasta nu e reteta succesului in intregimea sa. Dar cine poate spune ca are o reteta cand vine vorba de blogosfera?

2 comentarii:

  1. Pai zi-ne si noua care e cuvintul? Nu ne tine in suspas

    RăspundețiȘtergere
  2. E vorba despre "Supernews".. dar nu are neaparat importanta..

    RăspundețiȘtergere

Lasati un comentariu!