11 aprilie 2010

Doua la primarie, doua la prefectura...

Viata in Bucuresti este o aventura. Si mai in fiecare zi este un spectacol. Totul in jur ne ofera spectacol: la metrou, pe RATB, pe strada, in magazine, in institutii. Ca sa va ilustrez cum ne aflam pe o mare scena plina de actori mai mult sau mai putini talentati, va voi povesti cateva intamplari.

Intamplarea 1

Vineri am plecat de la Universitate ca sa ajung in Regie. Am folosit linia de RATB 601. Da, ati auzit bine, dragi studenti si oameni care s-au saturat sa foloseasca metroul pana la munca, s-a dat drumul la 601! Au facut in sfarsit loc pe sub maretul pasaj Basarab la care se munceste de vreun an. Avand in vedere ca am calatorit alaturi de alte 3 persoane, nu cred ca foarte multa lume a aflat minunata veste. Asa ca m-am gandit sa o impartasesc cu voi :) Autobuzul isi urmeaza cursul normal, mai putin pe sectiunea Pod Cotroceni-Semanatoarea unde merge pe cealalta parte a Splaiului (adica prin fata Centralei Electrice de pe Splaiul Independentei si noul sediu al Primariei Capitalei).

Intamplarea 2

Facand legatura cu intamplarea de mai sus, si pentru aceia dintre voi care nu ati aflat nici acest lucru, sediul Primariei Capitalei s-a mutat pe Splaiul Independentei. Intr-o imensitate inalta, neagra si moderna, ca o cladire din Gotham City. Trecem peste amanuntele hilare legate de functionarea lifturilor din incinta. Imi imaginez ce greu a trebuit sa le fie functionarilor Primariei sa vina in aceasta zona a Bucurestiului, cu mare potential de altfel. Daca acum 5-6 ani acea parte a Splaiului nu era decat un loc plin de balarii, aurolaci si cocioabe, acum zona este in plina dezvoltare imobiliara. Cladiri de birouri, vile, restaurante. Si mai recent eternul santier pentru construirea Pasajului Basarab. Acum cateva saptamani chiar au infiintat o noua linie de RATB, 607 pe numele ei de cod, care leaga Semanatoarea de Eroilor, via Vasile Milea-Leu. Probabil pentru a face relocarea functionarilor Primariei putin mai usoara.

Intamplarea 3

Si pentru ca sunt o persoana care uneori nu se lasa pana nu despica firul in 4, voi adauga o alta intamplare la aceasta poveste pentru a trage concluziile corecte. In urma cu aproape 2 ani, pe vremea cand in zona Grozavesti inca mai circulau mijloace de transport in comun RATB, am scris un mail la RATB pentru a solicita o statie de autobuz pe Vasile Milea inainte de podul Grozavesti (pentru simplul motiv ca mai toti calatorii acelei rute aveau nevoie sa coboare inainte de pod, si atunci cand o faceau din buna vointa soferului RATB, ei isi riscau viata iesind direct in traficul sufocat de primele semne ale santierului ce avea sa se nasca). Reproduc mai jos o parte din raspunsul primit:

Dat fiind faptul ca au mai fost asemenea solicitari, ne-am adresat Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucresti si Administratiei Strazilor pentru infiintarea unei statii de oprire, respectiv amenajarea unei platforme pentru calatori pe actualul spatiu verde din zona Universitatii Ecologice.

Din pacate, acest lucru nu se poate realiza deoarece, conform Proiectului “Pasajul Basarab”, in locatia respectiva se va construi o bretea a pasajului in cauza.

Regretam ca nu putem da curs solicitarii dvs. si va multumim pentru intelegere.

E inutil sa spun ca nici in ziua de astazi aceasta bretea nu e construita. Si inca asta era pe vremea cand in acea zona se putea calatori cu autobuzul. Intre timp zona a fost complet strangulata, obligand persoanele, ca mine, care veneau in fiecare zi dinspre Leu la munca, sa circule pe jos. Si asta timp de mai bine de 1 an.

Dar nu-i nimic! Primaria este alaturi de dumneavoastra. La propriu. Pentru ca altfel nu am fi avut parte de 607 si de 601 nici la terminarea pasajului.

Concluzia este ca ar trebui sa ne consideram norocosi. Primaria s-a mutat exact pe Splaiul Independentei si putem folosi in sfarsit niste servicii publice pentru care platit taxe si impozite ca niste buni cetateni.

Un comentariu:

  1. Tin sa anunt ca a fost desfiintata linia 607 :))) Mare mi-a fost mirarea cand am ajuns in statie ca omul adormit de dimineata si zgribulit si am vazut ca nu mai e placuta RATB pe stalpul de vis-a-vis de Vodafone. So, am revenit la mersul pe jos :))Las, bine ca vine vara :d

    RăspundețiȘtergere

Lasati un comentariu!