22 iulie 2010

10 lucruri care ne fac viata mai frumoasa

Constat ca cititorii mei, ocazionali sau nu, sunt interesati de frumusete. Frumusetea in toate formele ei: frumusete exterioara si spirituala, frumusetea vietii etc.

E poate un subiect care ne intereseaza pe noi toti. Mai ales in ultima vreme. Cum sa ai o viata frumoasa cu tot ceea ce te inconjoara, cu tot ce ai de tras si toate problemele pe care le ai de rezolvat? Cum sa ramai frumoasa cand nu ai nici bani nici timp sa te ingrijesti asa cum ai vrea? Unde gasim resurse pentru a vedea frumusetea din jurul nostru?

Nu sunt calificata sa dau sfaturi in materie de frumusete sau de sanatate. Si nici nu sunt cea mai optimista persoana pe care ati intalnit-o. Dar as putea sa va spun ceea ce mi-am spus (sau am invatat) si eu la randul meu atunci cand mi-a fost greu. Sau ceea ce m-a ajutat la un moment dat sa merg mai departe.

1. Zambeste (chiar daca nu simti asta). Zambetul te face in primul rand mai frumos, mai prietenos si e pana la urma o forma de autosugestie.

2. Nu putem fi cei mai buni tot timpul. Cand te simti obosit, odihneste-te. A doua zi vei putea relua lupta.

3. Nu privi in pamant atunci cand mergi pe strada. Incearca din cand in cand sa privesti spre cer.

4. Cand vrei sa tipi la cineva sau sa spui un lucru rau, mai bine taci. Gandeste-te la ceea ce vrei sa spui si spune-o intr-un politicos.

5. Evita intrebarile care incep cu “De ce?”. Nu au niciodata un raspuns care sa te ajute intr-adevar.

6. Nu regreta nimic din ceea ce faci. Stiu ca e mai usor de spus decat de facut, dar pur si simplu: elimina notiunea de regret din capul tau.

7. Nu te culca suparat pe cineva si fara sa spui Noapte Buna. Maine e o noua zi si vei regreta ca ai pierdut-o pe cea de azi cu suparari.

8. Fa in fiecare zi ceva numai pentru tine. Oricat de ocupat ai fi, nu uita niciodata care iti sunt pasiunile si placerile.

9. Cand te simti deprimat, adu-ti aminte unde si cum erai acum 5-10 ani. E imposibil sa nu vezi ca ai evoluat atat de mult.

10. Oricat de multi bani ai avea sau oricat de multe oportunitati ai primi, frumusetea vietii nu vine din asta. A trai este o arta, nu contabilitate. Trebuie sa invatam sa simtim si sa ne bucuram de ceea ce avem inainte de orice altceva!

Voi ce faceti sau ce va spuneti pentru a va face viata mai frumoasa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu!