29 iulie 2010

StartSmart.ro - asistentul tau in start-up

Acum 2 zile s-a lansat StartSmart.ro, o aplicatie online care se auto-caracterizeaza ca "un proiect de educatie financiara". Mai exact despre ce este vorba?

StartSmart.ro este o platforma online care te ajuta sa-ti evaluezi ideile de afaceri, tinand cont de anumiti parametri financiari: cheltuieli, angajati, banii necesari pentru a incepe, credite necesare, previziuni de vanzari. Toate acestea pentru a avea (scrise si centralizate) date privind evolutia afacerii tale pe urmatorii 3 ani.

Mai multe despre ce puteti face in StartSmart.ro aflati si singuri! E nevoie doar de crearea unui cont pe site pentru a putea testa aceasta aplicatie online. Mentionez totusi ca aplicatia este in prezent in versiunea Lite, pregatindu-se si o versiune Pro cu mult mai multe tool-uri pentru evaluarea si monitorizarea viitorului vostru business.

Aflati mai multe detalii despre StartSmart.ro chiar de la fondatorul sau, intr-un interviu de pe Money Channel.

Avantajele pe care le-am vazut eu la StartSmart.ro (in calitate de "antreprenor wanabee"):
1. Daca ai o idee de start-up dar nu ai facut mare lucru in aceasta directie, StartSmart.ro te "obliga" sa-ti pui gandurile in ordine si sa te gandesti la aspecte pe care poate le-ai omis pana acum: tipuri de cheltuieli pe care le poti avea, cati oameni vrei sa angajezi pentru afacerea ta (acum, dar in 3 ani?), cat vrei sa vinzi si la ce pret etc.
2. Odata lamurite si notate aceste aspecte, aplicatia iti ofera rezultate privind cheltuielile si veniturile totale in functie de datele oferite de tine dar iti ofera si o imagine ajustata a proiectului tau in functie de taxele si impozitele pe care orice firma trebuie sa le plateasca - StartSmart.ro iti calculeaza in mod automat toate taxele si impozitele aferente afacerii tale, ceea ce este, imi imaginez, o mare economie de timp.
3. Mi s-a parut foarte util faptul ca proiectul, cu toate datele introduse, este salvat in contul tau si poate fi modificat fara nici o greutate. Nu ai rezultatele la care te asteptai? Testeaza mai multe variante de dezvoltare a proiectului tau si vezi de ce ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele initiale. Si asta am reusit sa fac in doar cateva click-uri.

Bineinteles, StartSmart.ro nu te poate scuti de a gandi de unul singur singur si de a cunoaste cat mai bine domeniul in care vrei sa-ti pornesti afacerea. Mi se pare insa o aplicatie de un real ajutor, mai ales pe partea contabila. In orice caz, eu as folosi-o ca un fel de asistent in dezvoltarea start-up-ului meu: un asistent care sa ma ajute sa organizez informatia, sa o manipulez si sa o folosesc mai bine in dezvoltarea pe termen lung.


Voua cum vi se pare StartSmart.ro? Ati incercat-o?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu!