6 februarie 2012

Post pentru viitor

E greu sa mai scrii despre ceva frumos zilele astea. Afara e frig, zapada nu se mai topeste, ne incalzim cu ceaiuri si cu haine groase, nemultumirile sunt peste tot, stirile proaste vin din toate partile lumii.

E greu sa mai fii entuziasmat de ceva zilele astea. Soarele straluceste rar si cand se intampla are niste dinti imensi, timpul liber se contracta, schimbarile de inceput de an ne iau prin invaluire.

Nu stiu cum se poate trece peste astfel de zile, ele fac parte din viata noastra fie ca vrem fie ca nu. Dar exista un exercitiu pe care il pun in practica din cand in cand: niciodata sa nu iei decizii importante in momentele in care esti lipsit de entuziasm sau esti pesimist. 

Explicatia e simpla: Niciodata nu pornesti la razboi cu izmenele in vine. In plus, de cele mai multe ori lucrurile au acest dar de a se aranja de la sine sau de a se solutiona atunci cand te astepti cel mai putin. In loc sa te chinui singur cu tot felul de ganduri negative, mai bine iti incarci bateriile pentru a porni din nou la drum la momentul potrivit. Si pentru ca nimeni nu poate da tot ce are mai bun 100% din timp, e mai intelept sa ne dozam si eforturile si asteptarile.

Vorba aceea inteleapta: When in doubt, sleep it off!